logo

Gezocht: helden voor de klas

Het onderwijs in Nederland heeft meer helden voor de klas nodig. Het Arbeidsmarktplatform PO wil studiekiezers laten zien hoe mooi werken in het onderwijs is en welke bijzondere vaardigheden je daarvoor in huis moet hebben. Zodat meer havo- en vwo-leerlingen kiezen voor de (academische) pabo en een baan in het onderwijs. Daarvoor moeten eerst een paar vooroordelen over het vak uit de wereld worden geholpen!

Daarom is er nu een campagne ‘Helden voor de klas’. Helden voor de klas laat zien hoe rijk en afwisselend het vak van leraar is. Iets wat we jou natuurlijk niet hoeven te vertellen! Via een op maat gemaakte test ontdekken studiekiezers of werken in het onderwijs bij hen past. De test laat ook zien of ze meer geschikt zijn voor het basisonderwijs of voor het voortgezet onderwijs. Bovendien wordt de onzinpraat over ‘lekker veel vrij’ naar het land der fabelen verwezen. De campagne is te zien op de website van Qompas, een leermethode voor studiekiezers, en via Facebook en Instagram.

Bij Helden voor de klas spelen jonge leraren en studenten aan de lerarenopleiding natuurlijk de hoofdrol! Ravi (26) vertelt als eerste waarom hij voor de pabo-opleiding koos in plaats van Commerciële Economie. Nu staat hij al weer een paar jaar vast voor groep 6.

Wil jij ook aan studiekiezers laten zien hoe mooi werken in het onderwijs is? Stuur dan een mailtje naar info@heldenvoordeklas.nu.

Of bekijk eerst de campagne:

Facebook.com/heldenvoordeklas

Instagram: @heldenvoordeklas

www.heldenvoordeklas.nu

Datum:januari 26, 2017