logo

Tegemoetkoming studiekosten Onderwijsmasters

Je bent afgestudeerd aan de pabo en kunt gaan werken als leerkracht. Een mooie baan met prima vooruitzichten. Maar er is meer! Met een mastertitel ben je breder inzetbaar en houd je zicht op meer loopbaankansen. Een masteropleiding is dan een goede optie, zeker nu de overheid je een beurs van 3.000 euro geeft.

Met de Tegemoetkoming studiekosten Onderwijsmasters kun je na je pabodiploma doorstuderen én in het onderwijs actief zijn. Studenten die na hun pabo-opleiding een onderwijs gerelateerde hbo of universitaire master volgen, ontvangen een beurs van 3.000 euro. Voor de praktijk- of onderzoeksopdracht sluit je een stage-overeenkomst met een schoolbestuur in het po.

Studeer jij binnenkort af aan de pabo, of ben je maximaal vijf jaar geleden afgestudeerd aan de pabo of aan een premaster na de pabo? Dan is de Tegemoetkoming studiekosten Onderwijsmasters mogelijk iets voor jou. Je komt in aanmerking voor de tegemoetkoming als je je inschrijft voor een van de volgende deeltijd of voltijd masters:

  • Educational Needs
  • Onderwijskunde
  • Pedagogische Wetenschappen
  • Talentontwikkeling en Diversiteit
  • hbo Pedagogiek
  • Leren en Innoveren

Aanmelden

Van 1 augustus tot en met  31 oktober 2017 kun je de Tegemoetkoming studiekosten Onderwijsmasters aanvragen bij DUO.

Veel gestelde vragen

Het Arbeidsmarktplatform PO heeft antwoorden op veel gestelde vragen.

Meer informatie

Er is ook een Tegemoetkoming studiekosten Onderwijsmasters voor het voortgezet onderwijs. Hiervoor gelden andere voorwaarden, kijk voor meer informatie op de website van Masters voor het vo.

Datum:april 13, 2016